seminaries

De AI Academy is een reeks van 8 avondseminaries voor ondernemers en kaderleden, georganiseerd door Howest en Voka West-Vlaanderen. De AI Academy stoomt Vlaamse, AI-minded bedrijven klaar voor de toekomst en stimuleert tevens KMO’s en grotere bedrijven om te starten met op AI geïnspireerd management en leiderschap.

Deze seminaries bieden een kwalitatieve introductie tot de technieken, tools, modellen en concrete toepassingen in het brede veld van AI.

Het bijwonen van de seminaries vereist geen voorkennis rond AI. Alle seminaries zijn inleidend en staan open voor ondernemers, IT-managers en C-levels met een oprechte interesse in AI. Bovendien kan elk seminarie afzonderlijk gevolgd worden, volgens uw interesses, noden en agenda.

6pm Welcome
6.30pm Start seminar: Talk & Discuss
8.30pm Experience & Network

Ieder seminarie bevat 4 ingrediënten

Inzicht

Een gerespecteerd en enthousiast spreker neemt gedurende een uur het woord over uiteenlopende topics gerelateerd aan AI. De focus hier ligt voornamelijk op het kennisaspect met een academische insteek. We bieden inzichten, een state-of-the-art overzicht van waar we met AI staan en naar toe gaan in diverse domeinen.

Waarde

Na de inzichten komt de waarde. We variëren hierbij tussen bedrijfsbezoeken en het toelichten van concrete voorbeelden. De verhalen uit de praktijk, de inspiratiereis doorheen de ervaringen van early adopters en wie het pionierswerk al in zijn/haar onderneming heeft vormgegeven. Ervaren gebruikers van AI-technologieën bespreken hun reis, de sterke punten en moeilijkheden bij het toepassen van specifieke AI-gerelateerde technologie. Ze dagen de spreker uit en als zodanig bieden ze de aanwezigen een realiteitscheck van de huidige stand van zaken in AI.

Experience

Diverse door AI geïnspireerde, gedreven bedrijfscases zullen worden geïntroduceerd over hoe deze technologie met succes heeft geleid tot proces- en productoptimalisatie, maar ook de geleerde lessen tijdens het implementatieproces zullen worden benadrukt. U kunt op meerdere locaties uitgewerkte showcases verwachten waarop bedrijven, startups en ondernemers laten zien hoe zij AI hebben geïmplementeerd in hun manier van werken, hun producten en diensten.

Network

Maak kennis met en ‘maak kennis’ van de ervaringen van uw AI-minded collega-ondernemers. Vertel verhalen en bouw mee aan de AI-community in Vlaanderen.

U kan zich inschrijven per seminarie. Indien u niet op een seminarie kan aanwezig zijn, kan u zich laten vervangen door een collega. Voorafgaand aan elk seminarie ontvangt u 2 weken voordien de praktische details per mail en kan u aangeven of een collega u zal vervangen.

22
Oct
2019
Kortrijk , Hangar K
Pre-event: AI cup - ervaar en kies de beste AI use case [NL]

13
Nov
2019
Kortrijk , The Square
Geschiedenis en toekomst van AI: What’s in it for you? [NL]

Daniel De Schreye
Daniel De Schreye
Wouter Denayer
Wouter Denayer
11
Dec
2019
Kortrijk , Savaco
AI & datastrategie: the good, the bad, the ugly? [NL]

Véronique Van Vlasselaer
Véronique Van Vlasselaer
Dierk Op 't Eynde
Dierk Op 't Eynde
21
Jan
2020
Izegem , Skyline Park
AI en HR: artificieel welbevinden? [NL]

Davio Larnout
Davio Larnout
Stephen Lernout
Stephen Lernout
18
Feb
2020
Menen , Decospan

VOLZET
AI & productie: onderhoud, optimalisatie en veiligheid. [NL]

Tim Waegeman
Tim Waegeman
Tanguy Coenen
Tanguy Coenen
29
Sep
2020
Waregem , Regenboogstadion Ballroom
AI & marketing, sales en communicatie: intelligent maatwerk voor uw klanten. [NL]

Dries Benoit
Dries Benoit
Peter Depypere
Peter Depypere
20
Oct
2020
Waregem , Regenboogstadion Ballroom
AI en logistiek: bright logistics. [NL]

Robert Boute
Robert Boute
Eric Vandenbussche
Eric Vandenbussche
17
Nov
2020
Online , Digitale sessie
AI voor slimme processen en diensten. [NL]

Barbara Van Den Haute
Barbara Van Den Haute
Dirk Caals
Dirk Caals
15
Dec
2020
Online , Digitale sessie
Waarde creëren met AI: ontwerp uw eigen AI Value Canvas [NL]

Frederik De Bosschere
Frederik De Bosschere
Pieter Callens
Pieter Callens
Joeri Ruyssinck
Joeri Ruyssinck
schrijf u in voor onze seminaries