seminaries

02
Sep
2021
Kick-Off AI Academy
07
Sep
2021
The Penta
Data is king, but intelligence rules the world
05
Oct
2021
Commagroup
AI-gedreven sales en marketing: van big data tot zelflerende chatbot
09
Nov
2021
SD Worx
AI en menselijk kapitaal: Hoe AI mee helpt zorg dragen voor uw menselijk kapitaal
11
Jan
2022
Skyline Communications
AI en productie
08
Feb
2022
AI en finance & accountancy: AI & RPA; OCR; EDI vs xAPI
08
Mar
2022
Savaco
AI the game: van idee naar waarde voor uw onderneming

De AI Academy is een reeks van 8 avondseminaries voor ondernemers en kaderleden, georganiseerd door Howest en Voka West-Vlaanderen. De AI Academy stoomt Vlaamse, AI-minded bedrijven klaar voor de toekomst en stimuleert tevens KMO’s en grotere bedrijven om te starten met op AI geïnspireerd management en leiderschap.

Deze seminaries bieden een kwalitatieve introductie tot de technieken, tools, modellen en concrete toepassingen in het brede veld van AI.

Het bijwonen van de seminaries vereist geen voorkennis rond AI. Alle seminaries zijn inleidend en staan open voor ondernemers, IT-managers en C-levels met een oprechte interesse in AI. Bovendien kan elk seminarie afzonderlijk gevolgd worden, volgens uw interesses, noden en agenda.

6pm Welcome
6.30pm Start seminar: Talk & Discuss
8.30pm Experience & Network

Ieder seminarie bevat 4 ingrediënten

Inzicht

Een gerespecteerd en enthousiast spreker neemt gedurende een uur het woord over uiteenlopende topics gerelateerd aan AI. De focus hier ligt voornamelijk op het kennisaspect met een academische insteek. We bieden inzichten, een state-of-the-art overzicht van waar we met AI staan en naar toe gaan in diverse domeinen.

Waarde

Na de inzichten komt de waarde. We variëren hierbij tussen bedrijfsbezoeken en het toelichten van concrete voorbeelden. De verhalen uit de praktijk, de inspiratiereis doorheen de ervaringen van early adopters en wie het pionierswerk al in zijn/haar onderneming heeft vormgegeven. Ervaren gebruikers van AI-technologieën bespreken hun reis, de sterke punten en moeilijkheden bij het toepassen van specifieke AI-gerelateerde technologie. Ze dagen de spreker uit en als zodanig bieden ze de aanwezigen een realiteitscheck van de huidige stand van zaken in AI.

Experience

Diverse door AI geïnspireerde, gedreven bedrijfscases zullen worden geïntroduceerd over hoe deze technologie met succes heeft geleid tot proces- en productoptimalisatie, maar ook de geleerde lessen tijdens het implementatieproces zullen worden benadrukt. U kunt op meerdere locaties uitgewerkte showcases verwachten waarop bedrijven, startups en ondernemers laten zien hoe zij AI hebben geïmplementeerd in hun manier van werken, hun producten en diensten.

Network

Maak kennis met en ‘maak kennis’ van de ervaringen van uw AI-minded collega-ondernemers. Vertel verhalen en bouw mee aan de AI-community in Vlaanderen.