AI in de praktijk: de weg naar succesvolle implementatie

14-05-2019 - Kortrijk , Barco

Frederik De Bosschere

Frederik is strategist & digital Swiss Army knife. He creates digital products & services that affect & empower people.

Consider Frederik as big on design thinking, high on technology. He thrives on the hope that he hasn’t done his best work yet.

Frederik feels privileged to work at In The Pocket. Additionally, he does regular speaking events, publishes a biweekly tech column on VRT NWS, and has created Shift, an innovation card game.

Nicolas Deruytter

Nicolas holds masters in Electromechanical engineering and Operations Research. Being a huge data geek, Nicolas started ML6 right after graduating cum laude. Now, the company advances cutting-edge Machine Learning research and applies machine learning techniques to solve the hardest business challenges. ML6 is one of the fastest growing AI start-ups in Belgium and is one of the preferred Machine Learning partners of Google worldwide. Working at the nexus of innovation, Nicolas is an expert applying state-of-the art technologies to create value for businesses.

about the seminar

Organisaties en bedrijven zijn steeds meer overtuigd van de voordelen die AI te bieden heeft, waarbij de optimalisatie van bedrijfsprocessen, producten en employee engagement als toonvoorbeeld kan worden genomen. Veel bedrijven ondervinden echter problemen in het bepalen van hun AI-strategie en welke stappen ze moeten nemen. Een ding is zeker: AI negeren kan bedrijven en organisaties een verouderde stempel geven en zelfs irrelevant maken ten opzichte van hun concurrenten en klanten die de kans hebben gegrepen om een toekomst met AI tegemoet te gaan.

Om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen, zou het een positieve stap zijn voor bedrijven, C-levels en klanten mochten zij meer vertrouwd raken met AI via concrete cases en kwalitatieve demonstraties om zo aan te tonen hoe AI de groeisnelheid van ieder bedrijf kan beïnvloeden. Denk aan een overzicht van ROI, kritische reflecties op (in-house) ontwikkelingskosten, infrastructuur, teamopbouw, implementatiestrategie, follow-up en kritische succesfactoren op lange of korte termijn.

Uit een studie van McKinsey Global Institute onder 3.000 kaderleden over 10 landen en 14 sectoren blijkt dat AI een absolute meerwaarde biedt aan bedrijven waar AI een plek krijgt in de kern van het bedrijf en gebruikt wordt over alle handelingen heen. Op basis van dit onderzoek heeft MIT Sloan Management Review 5 fundamentele strategieën geïdentificeerd om het potentieel van AI te maximaliseren:

  • Plan om te groeien, niet gewoon ‘besparen’. Leidinggevenden zouden AI niet alleen mogen beschouwen als een besparingsmiddel, maar als een instrument om groei te realiseren door het creëren van nieuwe producten, diensten, of het najagen van een hogere productiviteit of marktaandeel.
  • Investeer zowel in technische vaardigheden als in management skills. Onzekerheid over en een tekort aan AI-gerelateerde menselijke vaardigheden zijn de belangrijkste redenen om niet in te zetten op AI. AI-gerelateerde profielen en sterke leiders zullen vereist zijn om de transformatie naar een toekomst met AI te kunnen maken.
  • Sta ervoor open om uw strategische doelstellingen te herzien. Kies de aanvalsstrategie door te pionieren met nieuwe producten en businessmodellen i.p.v. de huidige lijnen van uw bedrijf krampachtig te beschermen.
  • Vertrouw op een stevige digitale basis. Investeer in data. AI werkt het beste wanneer het wordt gevoed met hoogwaardige en betrouwbare gegevens.
  • Voed de creatie van AI-ecosystemen: Als een sterk ecosysteem (onderzoekers, ontwikkelaars, klanten, overheidsbeleid …) uw bedrijf omringt, kan AI veel sneller in het bedrijf worden gebracht. AI inzetten in uw bedrijf of organisatie wordt versneld als een sterk ecosysteem voorhanden is.

Tijdens het laatste seminarie van de AI Academy zullen Sebastiaan Van den Branden & Frederik De Bosschere van In The Pocket u meenemen in hoe AI toegepast kan worden binnen uw bedijf, hoe u met AI uw customer experience kunt overstijgen, hoe de efficiëntie van uw werknemers te verhogen, de verschillende acties voor uw stakeholders te stroomlijnen, enz. Onderneem samen met ons de AI-ontdekkingsreis in de praktijk, bepaal uw strategie en routeplan op goed doordachte wijze en zorg dat u klaar bent voor een heuse transformatie.

AI in de praktijk: de weg naar succesvolle implementatie
Frederik De Bosschere

Tijdens deze lezing zullen Sebastiaan Van den Branden & Frederik De Bosschere van In The Pocket u meenemen in hoe AI toegepast kan worden binnen uw bedijf, hoe u met AI uw customer experience kunt overstijgen, hoe de efficiëntie van uw werknemers te verhogen, de verschillende acties voor uw stakeholders te stroomlijnen, enz. Onderneem samen met ons de AI-ontdekkingsreis in de praktijk, bepaal uw strategie en routeplan op goed doordachte wijze en zorg dat u klaar bent voor een heuse transformatie. Er worden concrete innovatieve cases voorgesteld door het team van In the Pocket.

How to get started with AI - concrete use cases by ML6
Nicolas Deruytter

Er is nog werk aan de winkel voor Belgische en Europese bedrijven. “Op het vlak van artificiële intelligentie worden we met rasse schreden voorbij gestoken door landen zoals China en de Verenigde Staten”, waarschuwt Xander Steenbrugge, AI-specialist bij ML6. “Om internationaal mee te spelen moeten Belgische bedrijven een tandje bijsteken. Daarom hebben we er bij ML6 onze missie van gemaakt om Belgische bedrijven te helpen om hun data op een slimme manier te (her)gebruiken en daar belangrijke inzichten uit te halen, waarbij we voornamelijk focussen op grote bedrijven in de industrie en retail. Hierdoor willen we er mee voor zorgen dat we ook in Europa de vruchten plukken van artificiële intelligentie en machine learning.” In deze presentatie neemt ML6 CEO Nicolas Deruytter u mee naar de wondere wereld van algoritmes en optimalisatie. ML6 waagt zich aan activiteiten waar de grote internetgiganten eveneens aan werken. Bereid u voor op high-end demonstraties van de huidige mogelijkheden van AI.

after the talk

Er worden concrete innovatieve cases voorgesteld door het team van In the Pocket. Ga in discussie met de sprekers, bespreek uw strategie, de stappen die u zal nemen en de weg naar een succesvolle implementatie van AI in diverse producten en diensten. Ervaren AI-reizigers nemen u mee en begeleiden u en uw team in het ontwerpen van een AI-stappenplan, afgestemd op uw business.

read more

the venue

Barco

Beneluxpark 21, 8500 Kortrijk

https://www.barco.com/

schrijf u in voor onze seminaries